Bestil Assenbjergs kødpakke eller find forhandlere af vores produkter under Kontakt.
Kød fra udegående og græsfodrede Skotsk Højlandskvæg har typisk en dybere og mere intens smag.
Kr. 110,- pr. kg / I alt 1100,-
Indhold
Vægt er cirkavægt.
Inspiration til lækre retter
Optøning
Skotsk Højlands oksekød skal tø langsomt op, gerne i køleskab,
inden stegning tages kødet ud på køkkenbordet så det får stuetemperatur.
(hvis det skal gå hurtigt kan pakken lægges i koldt vand-
men ALDRIG optøning i mikroovn)
2 kg oksebov med ben fra Skotsk Højlands Kvæg
1 øko høne
3 øko porrer
5 store øko persillerod
Top af øko bredbledet persille
Salt og peber
Simrer i 5-6 timer i en stor gryde
Kød og grønsager tages op af suppen
Suppen sis gennem et dørslag
Tilbehør
Kød og melboller øko
Suppe ris med rosiner
Kogte gulerødder skåret i små tern
Suppe ris med rosiner
150g. grødris
1 l. vand
75-100g. rosiner
Salt
Koges i 40 minutter til risene netop er møre og kan klistre sammen.
Rosinerne koges med de sidste 5 minutter.
Køles af i en skål
Før servering vendes risen ud på et fad der er så stor at gulerødderne kan ligges i en rand omkring.
Juledag serverer vi okse og hønsekødet sammen med peberrods sauce eller en sur/sød sauce, kartofler og gulerødder. I gamle dage blev kødet serveret efter suppen men vi kan ikke spise så meget derfor venter vi til dagen efter.
Grillpølser af ren oksekød fra vores dyr.
Pølserne steges i pande 7-8 min. på hver side i smør eller olivenolie, eller på grill hvor de pensles med olie så bliver skindet sprødt.
Køb dem hos SmagDansk i Vissingsgade, Vejle.
Den perfekte bøf steges på en pande.
Krydr bøffen med masser af salt på begge sider, inden du lægger den på den varme pande – og der skal mere på, end du tror. Salt fremmer bøffens smag.
Nu skal der fedtstof på panden. Du kan med fordel smelte lidt af fedtet fra bøffen, da det giver en god smag. Alternativt kan du bruge en smagsneutral olie.
Varm panden godt op, inden du lægger bøffen på. En varm pande giver den bedste stegeskorpe.
Brun bøffen godt af på begge sider, så der dannes en stegeskorpe. Det gør du ved at stege bøffen ved høj varme i cirka ét minut på hver side.
Skru herefter ned for varmen, og steg bøffen i ca. to-tre minutter på hver side. Undervejs kan du evt. tilsætte smør og evt. krydderurter måske hvidløg og peber. Vi bruger kun salt og peber, så kødets dejlige smag er fremtrædende. Brug en ske til at øse det smeltede fedtstof over kødet.
Nu skulle bøffen gerne være færdig, men husk at det kommer an på bøffens tykkelse og den ønskede tilberedning. Du kan mærke på bøffen for at vurdere, hvornår bøffen er, som du gerne vil have den, men det kræver lidt træning. Du kan også bruge et stegetermometer. 52 grader giver en bøf, der er medium/rare, mens 56 grader giver en rosa/medium bøf.
Lad bøffen hvile på en rist i 5-6 minutter, før den serveres. Når bøffen får lov at hvile, fordeler saften sig i kødet i stedet for ud på tallerken, når du skærer den ud. Ved at lægge den på en rist bibeholdes stegeskorpen.